Hyundai viert 20ste verjaardag TUSCON met de Anniversary Edition

De Hyundai TUCSON viert zijn 20-jarig bestaan! Twintig jaar geleden verscheen het eerste model op de markt, en sindsdien is de TUCSON uitgegroeid tot een icoon in de SUV-wereld. Deze SUV heeft Hyundai stevig gepositioneerd als SUV-merk en is de bestverkochte SUV van het merk in zowel Nederland als Europa. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, introduceert Hyundai een speciale editie van de TUCSON: de 20th Anniversary Edition. 

TUCSON 20th Anniversary Edition

De TUCSON 20th Anniversary Edition is een zeer luxe uitvoering, gebaseerd op de Hyundai TUCSON in de Comfort Smart-variant, en wordt aangeboden voor de scherpe prijs van € 49.995. Voor Private Lease begint het tarief bij € 699 per maand (incl. BTW, gebaseerd op 10.000 km/60 maanden), terwijl Zakelijke Lease beschikbaar is vanaf € 595 per maand (excl. BTW, ook op basis van 10.000 km/60 maanden). Deze speciale editie komt in de exclusieve carroseriekleur Pine Green Matte en is uitgerust met unieke 19-ich lichtmetalen '20th Anniversary' velgen, afgewerkt in Satin Dark Grey, met 235/50 R19-banden. 

Een bijzonder kenmerk van deze editie is de "20th Anniversary"-badge die zich op de achterkant van de auto bevindt, evenals op de dorpellijsten en hoofdsteunen. Het interieur van deze editie valt verder op door de suède/lederen stoelbekleding, afgewerkt met stiksel in de jubileumkleur Pine Green. 

Vierde generatie TUCSON

De 20th Anniversary Edition behoort tot de nieuwste, vierde generatie TUCSON. Dit model, geproduceerd in Hyundai's fabriek in het Tsjechische Nošovice, valt op door een nog verfijnder design en de nieuwste slimme technologische- en veiligheidsverbeteringen. 

Ook is de vierde generatie TUCSON scherper geprijsd. In Nederland begint de prijs bij € 43.995 voor de basisversie i-Motion. Deze uitvoering is standaard voorzien van onder andere elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels, getinte ramen, een 12,3 inch multimediascherm met navigatie, DAB+, Hyundai Bluelink, draadloze Apple CarPlay/Android Auto, diverse geavanceerde rijhulpsystemen en Over-The-Air (OTA) software-updates voor navigatie en voertuigsystemen. 

De Comfort Smart-uitvoering, waarop de TUCSON 20th Anniversary Edition is gebaseerd, biedt extra luxe met onder andere een KRELL Premium-audiosysteem, een verwarmbaar stuurwiel, privacy glass, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, verwarmbare voorstoelen, een warmtewerende voorruit en gekleurde sfeerverlichting. Daarnaast is de 20th Anniversary Edition voorzien van een 11 kW 3-fase laadkabel en een ICCB-kabel (In-Cable-Control Box). 

SUV-succes van Hyundai

Dat Hyundai groots uitpakt voor de 20e verjaardag van de TUCSON is niet zonder reden. SUV's spelen een belangrijke rol voor het merk. Deze robuuste modellen hebben Hyundai internationaal op de kaart gezet. Met de TUCSON en SANTA FE was Hyundai zelfs enkele jaren marktleider in het SUV-segment in Nederland. De eerste SUV waarmee Hyundai Europa veroverde, was de baanbrekende SANTA FE, die in 2000 werd geïntroduceerd. Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren van verkocht. Inmiddels is Hyundai ook succesbol in het snelgroeiende SUV-B segment met de KONA-Electric, KONA Hybrid, KONA Mild-Hybrid en BAYON. 

Dankzij zijn opvallende design, geavanceerde technologieën en brede aanbod van geëlektrificeerde aandrijflijnen, wordt de Hyundai TUCSON beschouwd als een revolutionaire SUV. Hij is verkrijgbaar als Hybrid en Plug-In Hybrid, met keuze tussen twee- en vierwielaandrijving. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met de nieuwe 1.6 T-GDI Smartstream-benzinemotor, die wordt ondersteund door een krachtige elektromotor. deze combinatie levert niet alleen uitstekende prestaties, maar zorgt ook voor een lager brandstofverbruik en minder uitstoot. Een belangrijke voordeel van de TUCSON Plug-in Hybrid is dat deze kan worden opgeladen via een laadpaal of stopcontact.